Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P13 Nordöstra C2, höst
Tabell
Lag M V O F P
1 Nosaby IF 2 11 9 1 1 28
2 VMA IK 11 9 0 2 27
3 Vinnö IF vit 11 8 1 2 25
4 Kristianstad FC blå 10 8 0 2 24
5 Ifö Bromölla IF svart 11 7 1 3 22
6 Tollarps IF 11 6 0 5 18
7 IFK Osby vit 11 4 1 6 13
8 Åhus Horna BK vit 11 4 0 7 12
9 Ovesholms IF 11 3 0 8 9
10 Everöds IF/Gärds Köpinge IF 11 2 0 9 6
11 Näsums IF 11 2 0 9 6
12 Kristianstad FC blå 1 1 0 0 3
13 Kristianstads DFF 11 1 0 10 3

Match

Everöds IF/Gärds Köpinge IF

2 - 11
Gärds Köpinge IP A-plan 9-manna
7 september 2020
18:30

Ifö Bromölla IF svart

Referat

Referat: Everöds IF/Gärds Köpinge IF - Ifö Bromölla IF svart

Inför matchen fick vi några återbud pga sjukdom liksom de, fast de har dock en breddare trupp och kunde plocka in några från de andra lagen. Motståndarna och vi kunde trots allt genomföra matchen idag.

Domare för dagen – ett välkänt ansikte som vi nu fått ett par matcher – alltid duktig och gör en stabil insats…blåser igång matchen.

Första halvlek börjar med ett enormt tryck från våra motståndare och vi blir hårt tillbaka pressade och det dröjer tyvärr inte länge förrän de fått målvittring.

Våra grabbar är helt enkelt alldeles för snälla inne i straffområdet medan motståndarna verkligen tar för sig och hugger på allt.

När vi väl får upp bollen och laget i banan ser det genast lite bättre ut, men de har mer spring och vilja så det blir mest försvarande för vår del. Enstaka anfall som Melker längst fram får jaga runt på.

Vi kommer upp och Måns får bollen strax utanför straffområdet – skjuter men strax utanför! Uppspelet efter snor vi åt oss bollen på mitten via Otto som spelar fram Fabbe som avlossar ett skott mot mål – Målvakten räddar!

Erik får en boll och driver genast fart fram mot mål, skjuter och sätter dit den – MÅL!!!

Domaren för dagen, som alltid lika säker och duktig, pekar på straffpunkten, en hands av en av våra och de får straff – Viktor i målet har haft en hektisk inledning – går åt rätt håll på straffen men den smiter precis förbi och in i målet…

Halvlek…
Vi är alla överens om att vi inte ens var i närheten av den prestation vi senast åstadkom mot Osby, vi måste rycka upp och vakna till…springa mer och ”vilja få boll” samt göra sig spelbar när kamraterna har bollen. Allt vi gör från nu kan bara bli bättre!!!

När andra halvlek startar är det ett helt annat lag som våra grabbar visar upp. En mycket bättre inställning på samtliga och de spelar runt bollen med adress.

Kalle som siste utpost spelar fram Måns på mitten som vänder upp och driver fram och skjuter – täcks bort av deras försvarare.

Svante vänder bort sin spelare och hittar fram till Milo, men uppvaktad av tre(!) motståndare blir det trång och de får stopp på oss.

Eliot vänder upp och fintar bort sin gubbe helt - passar in till Otto som spelar ut till Melker S som sätter fart framåt och skjuter strax utanför!

Melker S gör en snäv tvåfotsdribbling och passar upp längs kanten fram till Fabbe som lägger ner och gör ett inlägg, bollen ramlar ner framför Jakob som täcker bort två spelare och Otto skjuter - strax utanför!
Spelet i denna halvlek böljar mer strukturerat fram och tillbaka mellan båda lagen.

Vår försvarslinje i Viktor (mål), Kalle, Svante, Erik, Melker G och Otto kämpar på och håller undan bra, och grabbarna framåt i Jakob, Melker S, Måns, Milo, Fabian och Elias spelar stundtals riktigt bra och lyckas få till längre anfall med bra avslut – men deras duktiga målvakt är på hugget och lyckas hålla deras mål rent i denna halvlek.

Halvlek…
En mycket bättre andra halvlek är genomförd, vi var ett helt annat lag än i första (som vi för övrigt lägger bakom oss nu!). De fick ngn utdelning dock i mål, men vi lyckades hitta tillbaka till att försöka spela och framför allt kämpa för varandra.

I sista och tredje halvlek trycker vi på från start, Milo driver förbi sina två försvarare och drar på skott – MV räddar!
Vi får frispark vid halvplan, Kalle drar på skott (!!!) och det blir riktigt farligt men MV räddar!

De kommer förbi och får med sig bollen i andra touchen och får in ngn boll.

Viktor i målet får göra ett par riktiga superräddningar annars hade nog det ramlat in ngt fler bollar, när de satte fart till anfall skedde det snabbt och resolut med minst fyra stycken på språng!

Måns får bollen vid ett anfall och vänder upp och sätter dit den – MÅL!!! Detta målet kändes nog skönt för oss alla efter allt slit och kämpande i de sista 50 minuterna…

Domaren blåser av matchen.

En match där vi kan säga att i två av tre halvlekar var vi med, detta tar vi med oss inför nästa match. Först ett par träningar med fokus på inställning och finslipning på hur vi ska röra oss i olika matchscenario.

Dagens härliga kämpar: Fabian, Elias, Svante, Johannes, Jakob, Kalle, Melker G, Melker S, Otto, Måns, Milo, Viktor och Erik